Spoštovani starši.

Kot verjetno že veste, to sredo začne veljati nov Odlok vlade o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z boleznijo COVID-19.

V osnovnih in srednjih šolah se bo izvajalo samotestiranje s HAG testi trikrat tedensko in bo obvezno za vse učence oziroma dijake, ki ne izpolnjujejo pogoja PC. Tisti, ki izpolnjujejo pogoj prebolevnosti, cepljenja ali testiranja s PCR testom ali testom HAG, ni potrebno izvajati testiranja. Učenci, ki izvajajo testiranje s HAG testi za samotestiranje, s tem izpolnjujejo PCT pogoj v obšolskih dejavnostih, torej tudi v glasbeni šoli.

Če učenec PCT pogoja ne izpolnjuje,  se mu začasno prepove zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih in se za njega izvaja pouk na daljavo. Glede na izkušnje dela na daljavo, srčno upam, da razumete trenutne epidemiološke razmere in da boste na podlagi tega lažje sprejeli pravilno odločitev, da bo otrok obiskoval šolo, s tem posledično tudi glasbeno šolo.

Osnovne šole bodo do srede zbirale soglasje/nesoglasje za samotestiranje.

Tudi mi si moramo pridobiti omenjeno soglasje. Soglasje bodo učenci dobili pri učitelju instrumenta, petja ali plesa. Prosimo vas, da ga izpolnjenega in podpisanega vrnejo do 17. 11. 2021 oziroma prvi dan prihoda učenca v šolo. Lahko prinesejo tudi fotokopijo soglasja, ki so ga dobili v OŠ.

Polnoletni dijaki sami podpišejo soglasje, mlajšim podpišejo soglasje starši.

  • Učenci programa predšolske glasbene vzgoje (PGV)  se NE samotestirajo. V skladu z določilom odloka, se obvezno samotestirajo le učenci OŠ in dijaki. Otroci v vrtcih se NE samotestirajo.

 

Verjamem, da smo že vsi skupaj utrujeni in obremenjeni a le skupaj bomo zmogli. V upanju in v veri, da vse skupaj hitro mine, vas lepo pozdravljam,

ravnateljica Tatjana Petek