Tekmovanja v šolskem letu 2022/23

V šolskem letu 2022/23 smo se udeležili številnih tekmovanj in dosegli izvrstne rezultate.

Pihalni orkester Glasbene šole Ormož pod vodstvom Vladimirja Krničarja se je v soboto, 12. novembra 2022, udeležil 26. tekmovanja godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla.

Orkester je osvojil pokal Vinka Štrucla s pohvalo.

21. in 22. januarja je potekalo 16. mednarodno tekmovanje za nagrado Avsenik v Begunjah na Gorenjskem.

V kategoriji A (do 12 let) sta LIN MATJAŠIČ in ANEJ BROMŠE prejela SREBRNO PRIZNANJE.

V kategoriji B (do 16 let) je ŽIGA TRSTENJAK prav tako prejel SREBRNO PRIZNANJE.

Njihov učitelj je bil Viktor Malec.

Istega tekmovanja se je udeležil tudi učenec klavirske harmonike BEN-MAJ GAŠPARIČ in v disciplini Klavirska harmonika, kategorija B prejel SREBRNO PRIZNANJE.

Njegov učitelj je bil Andrej Kos.

SAMO FTIČAR se je udeležil 52. Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije in v kategoriji TOLKALA I.a osvojil ZLATO PLAKETO. Njegova učiteljica je bila Sandra Krničar. Korepetiral ga je Jernej Kirbiš.

16. maja 2023 se je udeležil Mednarodnega tekmovanja Bolero v Muti in v I. kategoriji v disciplini TOLKALA osvojil ZLATO PLAKETO. Korepetirala ga je Larisa Petek. Udeležil se je tudi internetnega tekmovanja World Open Online Music Competition in osvojil I. nagrado ter naziv EXCELLENT PERFORMER. Na tekmovanju je bil njegov korepetitor Jernej Kirbiš.

Učenka trobente VALENTINA KRNIČAR  se je udeležila 52. Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije in v kategoriji TROBENTA I. a osvojila SREBRNO PLAKETO.

29. maja 2023 se je udeležila Mednarodnega tekmovanja Bolero v Muti in v predkategoriji v disciplini TROBENTA osvojila ZLATO NAGRADO S POHVALO. Njen učitelj je bil Vladimir Krničar, korepetirala jo je Tadeja Mesarič.

Udeležila se je tudi internetnega tekmovanja World Open Online Music Competition in osvojila I. nagrado ter naziv EXCELLENT PERFORMER. Njena korepetitorka je bila Tadeja Mesarič.

MAJ BELŠAK se je udeležil 52. Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije in v kategoriji TROBENTA I.a osvojil  SREBRNO PLAKETO. Njegov učitelj je bil Vladimir Krničar. Korepetirala ga je Tadeja Mesarič.

Na internetnem tekmovanju  World Open Online Music Competition in osvojil II. nagrado ter naziv EXCELLENT PERFORMER. Korepetirala ga je Tadeja Mesarič.

LUKA HANŽELIČ  se je udeležil 52. Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije in v kategoriji TROBENTA I.a osvojil SREBRNO PLAKETO. Njegov učitelj je bil Vladimir Krničar. Korepetirala ga je Tadeja Mesarič.

Na internetnem tekmovanju  World Open Online Music Competition in osvojil II. nagrado ter naziv EXCELLENT PERFORMER. Korepetirala ga je Tadeja Mesarič

NINA SMONTARA se je 26. maja 2023 udeležila 12. mednarodnega Koroškega klavirskega tekmovanja 2023 v Radljah ob Dravi in v 2. kategoriji KLAVIR solo osvojila SREBRNO NAGRADO. Njena učiteljica je bila Tadeja Mesarič.

Učenka flavte NEŽA CIMERMAN se je 26. maja 2023 udeležila Mednarodnega tekmovanja Bolero v Muti in v I. kategoriji v disciplini FLAVTA osvojila ZLATO NAGRADO S POHVALO.Na internetnem tekmovanju World Open Online Music Competition je dosegla 1. nagrado in naziv VIRTUOSO PERFORMER. Korepetirala jo je Larisa Petek, njena učiteljica pa je bila Doroteja Feguš.

Violinistki LIZA ERHATIČ in ELA ŠTIBLER sta tekmovali na dveh mednarodnih internetnih tekmovanjih: World Open Online Music Competition in Oscar Rieding Competition.Na tekmovanju World Open je Liza dosegla II. nagrado in naslov PROMISING PERFORMER, Ela pa  II. nagrado in naslov EXCEPTIONAL PERFORMER. Na 7. tekmovanju Oscar Rieding je Liza dosegla Srebrno nagrado Ela pa Bronasto nagrado. Njuna učiteljica je bila Eleonora Bruk, korepetirala ju je Larisa Petek.

Tekmovanja v šolskem letu 2021/22

ULA CIMERMAN, učenka 5. razreda klavirja, se je udeležila 51. državnega tekmovanja mladih glasbenikov RS (v nadaljevanju Temsig) in osvojila bronasto plaketo. Prav tako se je udeležila  11. mednarodnega Koroškega klavirskega tekmovanja 2022 in v 5. kategoriji klavir solo prejela srebrno nagrado. Na tekmovanju World Open Online Music Competition 2022 je v  klavir Middle Junior VIII. kategoriji osvojila I. nagrado. Njena mentorica je bila Tadeja Mesarič.

LEA MUNDA, učenka 8. razreda klavirja, je prav tako pod mentorstvom Tadeje Mesarič na 51. državnem tekmovanju Temsig osvojila srebrno plaketo. Na 11. mednarodnem Koroškem klavirskem tekmovanju 2022 je v  7. kategoriji klavir solo osvojila srebrno nagrado. Učenka se je udeležila tudi tekmovanja World Open Online Music Competition 2022 in v klavir Junior Artist X. kategoriji osvojila II. nagrado.

EMA ŠOŠTARIČ in TIA PETEK, obe učenki 4. razreda petja, sta se pod vodstvom Tine Pečar Laznik in klavirske spremljave Tadeje Mesarič udeležili 51. državnega tekmovanja Temsig in osvojili srebrno plaketo.

NEŽA CIMERMAN, učenka 3. razreda flavte, se je udeležila 51. državnega tekmovanja Temsig in osvojila srebrno plaketo. Na tekmovanju World Open Online Music Competition 2022 je v V. kategoriji flavta osvojila 1. nagrado.

NAJA MAJCEN, učenka 5. razreda flavte, se je udeležila 51. tekmovanja Temsig in osvojila bronasto plaketo.  Na tekmovanju World Open Online Music Competition je v V. kategoriji flavta osvojila 1. nagrado.

Mentorica obeh flavtistk je bila Doroteja Feguš, korepetitor pa Jernej Kirbiš.

ROK OSTRC, učenec 6. razreda klarineta, se je udeležil 51. državnega tekmovanja Temsig  in osvojil srebrno plaketo. Njegov mentor je bil Rado Munda, korepetitorka pa Larisa Juvančič.

ALJOŠA BORŠTNAR, učenec 5. razreda saksofona, se je prav tako udeležil 51. državnega tekmovanja Temsig in osvojil srebrno plaketo. Njegov mentor je bil Rado Munda, korepetitorka pa Larisa Juvančič.

VID KORPAR, učenec 6. razreda diatonične harmonike iz razreda Viktorja Maleca se je udeležil  16. mednarodnega srečanja harmonikarjev in v disciplini diatonična harmonika, zvrst narodnozabavna glasba osvojil 3. nagrado.

Istega tekmovanja se je udeležil ŽIGA TRSTENJAK, učenec 3. razreda diatonične harmonike ter v isti disciplini  osvojil 3. nagrado. Tudi njegov mentor je bil Viktor Malec.

Iz razreda Sandre Krničar se je SAMO FTIČAR, učenec 3. razreda tolkal, udeležil dveh tekmovanj v disciplini tolkala in prejel zlato plaketo na Mednarodnem tekmovanju BOLERO v 1. kategoriji ter I. nagrado na World Open Online Music Competition 2022 v Middle Junior  IV. kategoriji.

KAJA KUMER, učenka 5. razreda tolkal, prav tako pod mentorstvom Sandre Krničar, se je udeležila dveh tekmovanj v disciplini tolkala in  prejela bronasto plaketo na Mednarodnem tekmovanju BOLERO v 2. kategoriji  ter II. nagrado na World Open Online Music Competition v Middle Junior VII. kategoriji.

Korepetitor obeh tolkalcev je bil Jernej Kirbiš.

VALENTINA KRNIČAR, učenka 1. razreda trobente, se je udeležila  Mednarodnega  tekmovanja Bolero in v predkategoriji osvojila zlato plaketo. Udeležila se je tudi World Open Online Music Competition 2022 in v III. kategoriji Trumpet Junior osvojila II. nagrado. Mentor Valentine Krničar je bil Vladimir Krničar, korepetitorka pa Tadeja Mesarič.

Vladimir Krničar je bil mentor tudi MAJA BELŠAKA, učenca 3. razreda trobente, ki se je udeležil Mednarodnega tekmovanja Bolero in v I. kategoriji osvojil zlato plaketo. Udeležil se je tudi tekmovanja 13. Europe Open Music Competition in v disciplini Trumpet  Middle Junior V. kategorija osvojil II. nagrado.

Prav tako se je njegov učenec 3. razreda trobente  LUKA HANŽELIČ udeležil Mednarodnega tekmovanja Bolero in v I. kategoriji osvojil zlato plaketo ter v 13. Europe Open Online Music Competition v V. kategoriji disciplina Trumpet Middle Junior osvojil II. nagrado.

Korepetitorka obeh trobentačev je bila Tadeja Mesarič.

S PIHALNIM ORKESTROM GLASBENE ŠOLE ORMOŽ pod vodstvom Vladimirja Krničarja smo se udeležili tekmovanja v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla in osvojili zlato plaketo.

Tekmovanja v šolskem letu 2020/21

Neža Cimerman se je udeležila Mednarodnega internetnega tekmovanja in v IV. kategoriji flavta prejela 1. nagrado. Njena mentorica je bila Doroteja Feguš, korepetitor Jernej Kirbiš.

Naja Majcen se je udeležila Mednarodnega internetnega tekmovanja in v VI. kategoriji flavta prejela 1. nagrado. Njena mentorica je bila Doroteja Feguš, korepetitor Jernej Kirbiš.

Lea Munda se je udeležila 10. mednarodnega koroškega klavirskega tekmovanja, letos je potekalo online, in v VI. kategoriji klavir solo prejela Zlato nagrado in 1. mesto. Njen posnetek F. Chopina: Nocturno op. 9. št 2 je bil predvajan na zaključnem koncertu.

Prav tako se je udeležila  Mednarodnega internetnega tekmovanja S. Rachmaninoff in prejela 2. nagrado v kategoriji E klavir solo in Mednarodnega internetnega tekmovanja IX. kategorija klavir solo ter prejele 1. nagrado. Njena mentorica je bila Tadeja Mesarič.

Ela Iman Megla se je udeležila Mednarodnega internetnega tekmovanja in v VII. kategoriji violina prejela 2. nagrado. Ela se je udeležila tudi 1. mednarodnega tekmovanja Matije Bravničarja, kjer je v 2. kategoriji prejela bronasto priznanje ter tekmovanja TEMSIG, kjer je v disciplini violina, 1. b. kategorija osvojila bronasto plaketo.  Njena mentorica je bila Eleonora Bruk, korepetitorka Tadeja Mesarič.

Tekmovanja so se letos prvič udeležile balerine. Na tekmovanju Rolly dance open 2021 so osvojile:

Lina Šnajder, solo – Elite Silver Certificate.

Riana Jaušovec, solo – Silver Certificate.

Ana Štibler, Ema Šoštarič, Ivona in Aurora Nedog, skupina – Silver Certificate.

Njihova mentorica je bila Petra Turk.

Tekmovanja v šolskem letu 2019/20

Učenka Kaja Kumer se je udeležila 23. predtekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije v kategoriji 1. a, tolkala in prejela priznanje. Njena mentorica je bila Sandra Krničar, korepetitor pa Jernej Kirbiš.

Učenec Tin Kokol se je prav tako udeležil 23. predtekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije v kategorijo 1. c, tolkala in se uvrstil na državno tekmovanje. Tam je usvojil Zlato plaketo in tretjo nagrado, 98 točk. Njegova mentorica je bila Sandra Krničar, korepetitor Jernej Kirbiš.

Domen Zlatnik se je udeležil Mednarodnega tekmovanja Mladi Padovec. Usvojil je srebrno priznanje, 86 točk v drugi kategoriji evfonij. Njegov mentor je bil Vladimir Krničar, korepetitorka Tadeja Mesarič.

Ben Maj Gašparič se je udeležil 14. Mednarodnega Avsenikovega tekmovanja in v A. kategoriji osvojil srebrno priznanje, 94,33 točk. Njegov mentor je bil Viktor Malec.

Neža Cimerman se je udeležila Mednarodnega internetnega tekmovanja in v 1. kategoriji flavta prejela 1. nagrado, 92,33 točk. Njena mentorica je bila Doroteja Feguš, korepetitor Jernej Kirbiš.

Ela Iman Megla se je udeležila Mednarodnega internetnega tekmovanja in v 5. kategoriji violina prejela 3. nagrado. Njena mentorica je bila Eleonora Bruk, korepetitorka Larisa Juvančič.

24. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla je potekalo novembra 2019 v Ormožu. Pihalni orkester Ormož, ki deluje v okviru glasbene šole je pod vodstvom Vladimirja Krničarja osvojil zlato plaketo s pohvalo.