Spoštovani starši,
Včeraj smo dobili nekaj dodatnih pojasnil glede sprememb in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje novih okužb s COVID-19.

Da lahko pouk izvajamo v prostorih glasbene šole velja in prosimo naslednje:
• PCT pogoj se izkazuje z dokazilom o prebolevnosti ali ceplenju ter s testiranjem s testi HAG ali testi PCR.
• Tisti, ki se samotestirajo v osnovni ali srednji šoli izpolnjujejo PCT pogoj, če vsakokrat, pred začetkom pouka v glasbeni šoli, na vpogled predložijo dokazilo o opravljenem samotestiranju in negativnem rezultatu v obliki evidenčnega lista.
V primeru, da evidenčnega lista otroci ne dobijo v šoli je v prilogi tega sporočila. Starši, prosim vas, da ima evidenčni list otrok vedno na dan samotestiranja v osnovni ali srednji šoli pri sebi. Na evidenčnem listu se beleži datum samotestiranja z negativnim rezultatom ter podpis pooblaščene osebe.
• Učenci, ki se izobražujejo na domu (osnovnošolsko izobraževanje), prejmejo teste v lekarni in se obvezno samotestirajo v glasbeni šoli.
• Za otroke, ki prihajajo v glasbeno šolo iz vrtcev, samotestiranje ni predvideno.

V upanju, da bomo v teh težkih časih ostali zdravi in da bomo upoštevali, da ima prav vsak izmed nas pravico do varstva pred nalezljivimi boleznimi ter dolžnost varovati svoje zdravje in zdravje drugih, vas lepo pozdravljamo.

V imenu kolektiva GŠ Ormož, ravnateljica Tatjana Petek

 

Evidenčni list – samotestiranje